De tovenaar

Deze tekening is gemaakt van een overleden persoon. Alle persoonlijke opmerkingen en details zijn weggelaten i.v.m. privacy.

tekening_01_klBetekenis tekening:

Het eerste wat ik zag was een vlinder. Voor mijn gevoel heel erg het symbool voor vrij zijn, overal naar toe kunnen waar je maar wilt. Dat is blijkbaar belangrijk. Voor jullie beiden omdat jullie gebonden zijn. Ik zie een grote familie waarvan één man alles regelt.
De linker helft: Het zwaard, gevecht met een ziekte aan gaan. Dit levert boosheid/frustratie en tegenstrijdige gevoelens op. De balletjes staan voor de ziektekiemen verslaan.
Het midden: Geel lichaam, het wantrouwen dat de ziekte terugkwam. Kaal: een gebrek aan zelfvertrouwen en zorgen over het ouder worden van je lichaam en geest. Een andere uitleg is dat kaalheid ook voor bescheidenheid, puurheid en persoonlijke opoffering staat. Een alternatieve uitleg is dat kaalheid staat voor het goed kunnen ontvangen van boodschappen uit het hiernamaals.
In de kern boosheid maar ze is daar wel in gegroeid.
Oranje balletje: emoties buiten beschouwing laten, deze niet altijd laten zien
Bruine hoed staat voor warmte. Het verdriet niet willen laten zien. Dit blokkeren. Dat zie je aan de dikke donkere rand.
De rechter helft: spirituele boom in de ‘hemel’. In het proces nog veel te leren. Er zijn vertakkingen. Ik ben mijn energie aan het verspreiden. Energiebollen. Contact met aarde lukt niet altijd. Nog eerst een stevige basis neerzetten. Paarse bladeren zijn ter bescherming. Ze wordt hierboven beschermd. Hazelaar: buitengewoon, charmant en begripvol.

De overledene zegt: ik ben er nooit helemaal boven op gekomen, het heeft uiteindelijk gesluimerd in mijn lichaam. (grijze plekje, lichte vlekken)