De vijf natuurgerichte principes

De vijf natuurgerichte principes

Ik werk holistisch en energetisch en maak gebruik van een samenhangend geheel om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Dit geheel bestaat uit de vijf natuurgerichte principes: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche/levenskunst.

Ondanks dat de behandelingen onder een energetisch of spiritueel consult vallen blijf ik werken met deze vijf principes. We zijn als mens namelijk een geheel en bestaan niet uit losse onderdelen. De behandelingen vielen vroeger daarom onder een natuurgeneeskundig consult. Inmiddels is dat veranderd en vallen de behandelingen meestal onder energetische therapie. Alle behandelingen zijn ondersteunend in het genezingsproces en vervangen nooit reguliere behandelingen!

Nog steeds worden mijn behandelingen vergoed door de zorgverzekeraars maar check daarvoor goed de voorwaarden van jouw polis.

Wat houden deze principes nu in de praktijk in:

Energie:

Overal om ons heen is energie. Ons lichaam bestaat uit energie. Al die energiestromen in en om ons heen zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Bij een tekort aan energie kan het lichaam niet naar behoren werken. Er kunnen dan fysieke en emotionele klachten ontstaat. Ik spoor de energetische blokkades op en breng alles weer in beweging met energetische therapie waarbij ik verschillende behandelingen in kan zetten zoals: aurahealing, chakrahealing, Bron-Code stoel, voetreflex. Ik overleg met jou welke behandeling het belangrijkste is en het beste past bij jou.

Prikkeloverdracht:

Datzelfde geldt voor de prikkeloverdracht. Ook het zenuwstelsel is  energie en vormt een energielaag in ons lichaam. Wanneer de prikkeloverdracht niet meer goed kan functioneren werk ik aan de blokkades met betrekking tot deze prikkeloverdracht. Het is belangrijk dat er weer een goede geleiding komt anders kunnen er functies in het lichaam stagneren en komen er blokkades. Ik spoor de blokkades op en werk hier aan met mijn technieken zoals bij energie omschreven.

Drainage:

We leven in een maatschappij waarbij we veel te maken krijgen met ballast in de vorm van verontreiniging of bepaalde gifstoffen. Dat kan zijn zowel lichamelijk o.a. via voeding, straling maar ook geestelijk. Het is dan noodzakelijk om deze gifstoffen goed en volledig af te voeren. Dat kan ik doen d.m.v. de techniek paindrain en aardingstechnieken. Maar ook door met jou in gesprek te gaan over jouw levenswijze. Wat eet je? Drink je wel genoeg (zuiver) water? Welke fysieke en emotionele belasting heb je? Doe je aan sport/beweging? Ik ga dus met je in gesprek en geef waar nodig tips die makkelijk zijn in te passen in het dagelijkse leven.

Voeding:

Voeding hebben we allemaal nodig om ons lichaam gezond te houden. Het is belangrijk om te weten wat voeding met je doet. Hiervoor gebruik ik eventueel een voedingsanamnese. Ik geef jouw voorbeelden van voedingswijzes die het beste bij je zouden kunnen passen. Zo kan ik je helpen met bijv.: het bloedgroepenmenu, Ayurveda, zuur-base evenwicht, mineralen, kruiden en vitamines.

Psyche:

Dit is een hele belangrijke want met de psyche kun je je vasthouden aan belemmerende patronen. Door een bewustwordingsproces in gang te zetten kan het helingsproces op een positieve manier worden beïnvloedt. In gesprek met jou ga ik op zoek naar patronen zodat deze kunnen worden doorbroken en losgelaten worden. Hiervoor gebruik ik regelmatig de broncode stoel. Tevens kijk ik waar emoties zorgen voor lichamelijke pijn. Het ene is het gevolg van het andere en niets staat los van elkaar. Alles heeft namelijk een verbinding met elkaar. En daar gaan we samen mee aan de slag.